3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Amerika'ya öfke

Irak'ın ABD tarafından işgal edilmesinin 3. yıldönümü Trabzon'da protesto edildi.

Trabzon Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği üyesi bir grup, Irak'ın ABD tarafından işgal edilmesinin 3. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Alanı'nda basın açıklaması yaparak ABD bayrağı yaktı. Açıklamayı grup adına okuyan dernek üyesi Emrah Bakır, 11 Eylül'ü kendi çıkarları için fırsat bilen ABD'nin tasarladığı imparatorluk politikasını yürürlüğe koymak için önce Afgnistan'ı, ardından da Irak'ı işgal ettiğini ileri sürdü.

ABD'nin çıkarlarına ters düşen ülkeleri değişik gerekçelerle hedef haline getirip işgal ettiğini kaydeden Bakır, "Irak da bu gerekçelerle işgal edilerek binlerce Iraklı katledildi. Fakat Irak halkının direnişini kırabilmiş, halkı teslim alabilmiş değil. ABD'nin hesapları Irak halkının direnişine çarpmıştır" dedi.
Irak'ı açıktan işgal eden ABD'nin Türkiye'yi de gizli bir işgal altında tutarak yeraltı-yerüstü zenginliklerine müdahale ettiğini savunan Bakır, ABD emperyalizminin bütün dünya halkları için büyük bir tehdit olduğunu kaydetti.

Grup üyeleri daha sonra ABD ve müttefiklerini kınayan sloganlar atarak yanlarında getirdikleri ABD bayrağını yaktı. Protesto eylemi olaysız olarak sona erd

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 20:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?