4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Azcan için müfettiş görevlendirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, bir süre önce yazdığı 'Nataşa' adlı kitapla gündeme gelen Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Azcan'ın eşinin ortak olduğu güvenlik şirketiyle ilgili basında çıkan iddiaların araştırılması için bir müfettiş görevlendirdi.

Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Azcan'ın muhasebeci eşi Nihal Azcan'ın, mafyayla ilişkisi olduğu iddia edilen Uzay Güvenlik Danışmanlık A.Ş'nin ortaklarından olması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü idari inceleme başlattı. Konuyla ilgili olarak Trabzon'a müfettiş gönderilirken, Uluslararası Polis Birliği'nin Yönetim Kurulu üyesi de olan Azcan basına demeç vermekten kaçındı.

Karadeniz genelinde güvenlik hizmeti sunan ve merkezi Trabzon'da olan Uzay Güvenlik Danışmanlık Koruma ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Günaydın, basında çıkan iddialarla ilgili bugün şirket ortaklarından Şenay Mazlum ile bir basın toplantısı düzenledi.

Günaydın, mafyayla bir ilişkilerinin olmadığını ifade ederek, "Herhangi bir mafya ve siyasilerle bağlantımız yoktur. Benim ortaklarımdan biri Zeki Mazlum'un kardeşi, diğeri de Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Azcan'ın eşi olabilir, bu doğaldır. Rize Stadı ve Sedat Peker olayı anlatılıyor. Benim Sedat Peker beyi ne uzaktan ne de yakından görmüşlüğüm var. Basında çıkan iddiaları kabul etmiyoruz ve bu haber nedeniyle yasal yollara başvuracağız. Tazminat davası açacağım. Bu haberlerin bizim rakiplerimiz tarafından karalama için yaptırıldığını düşünüyoruz" dedi.

Şirket ortaklarından Zeki Mazlum'un kardeşi Şenay Mazlum ise, çıkan haberler nedeniyle çok üzgün olduğunu söyleyerek, "Biz yasal olmayan hiçbir iş yapmadık. Lütfen bizi lekelemeyin. Bir şeyler yapılmış ve cezası çekilmiştir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?