30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Bayatlı'dan düzeltme

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Boyatlı, Trabzon'da yapılan "Oyunlardan Olimpiyatlara Trabzon" adlı panelde sarfettiği sözlerin yanlış anlaşıldığını söyledi.
Trabzonlular'ın bu cinayet nedeniyle büyük bir üzüntü içinde olduğunu ifade eden Bayatlı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Olaylardan sanki Trabzon sorumlu gibi gösteriliyor. Oysa bizim Karadeniz oyunları ve Avrupa gençlik oyunları için çalışmalarımıza başlamamız gerekiyor. Moral vermek için şöyle konuştum. 'Trabzon olarak devam edin, siz önünüze bakın. Bir kişi öldürüldü hepimiz üzüldük. Daha önce 40 üstünde diplomatlarımız ve dişişleri hizmetlilerimiz öldürüldü' ifadem yanlış bir şekilde yorumlanıp sanki bu menfur cinayeti onayladığım şekilde değerlendirme yapıldığından haberim oldu. Böyle bir şey mümkün değil. Konuşmalarımın her bölümün de spor ve olimpizmin dostluk ve kardeşlik, birbirini anlamak olduğunu ifade ettim" dedi.
Bayatlı, panelde son günlerde yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda da bulunarak "Bizim 40 tane hariciyecimiz gitti, kimse onları sormuyor. Ne olduğunu kimse sormuyor. Biraz da onlardan bahsedelim. Kimler yaptı bu işleri? Onun için siz moralinizi bozmayın. Siz işinize bakın. Yolunuza devam edin'' demişti.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 18:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?