1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Baysal'dan yeni projeler

Trabzon merkeze bağlı Çukurçayır Belde Belediye Başkanı Sabri Baysal, geçmişte planlı hareket etmenin meyvelerini topladıklarını ve beldenin planlı imarıyla birçok yerleşime örnek teşkil ettiğini söyledi.

Üç dönemdir Çukurçayır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sabri Baysal, belediyenin çalışmalarını ve projelerini anlattı. Belediyecilikte planlı hareket etmenin çok önemli olduğunu belirten Baysal, geçmişten itibaren planlı bir şekilde hareket etmenin meyvelerini şimdilerde aldıklarını ve beldenin imar yönünden birçok yerleşime örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Geçen seneden itibaren beldede önemli bir yapılaşma faaliyetinin başladığını ve bunun artarak devam ettiğini kaydeden Baysal, "Beldemizde bu hızlı yapılaşma devam ederken, biz planlı ve kontrollü bir şekilde hareket ediyoruz. Ruhsatsız ve plansız yapılaşmaya izin vermiyoruz. Bu süre zarfında tesislerin gerekli altyapısını yapıyoruz. Şu anda su, yol ve kanalizasyon sıkıntımız yok. Son 10 senede 30 kilometre kanalizasyon, 40 kilometreye yakın da karayolu yaptık. Trabzon merkeze oldukça yakın olan beldemiz her geçen gün düzenli bir şekilde büyüme kaydediyor" dedi.
Beldenin en önemli sıkıntısının eğitim imkanları ve sosyal tesis eksikliği olduğunu dile getiren Başkan Baysal, bu yönde de çalışmalar yaptıklarını söyledi. Baysal, "Bir hayırsever vatandaşımız lise yaptırma sözü verdi. Şimdi bunun için yer bulmaya çalışıyoruz. Sosyal tesisler yönündeki eksikliğimizi de her geçen gün yaptığımız çalışmalarla gidermenin peşindeyiz" diye konuştu.

Kendi gelirleriyle ayakta durduklarını ve 15 personelle işlerini yürüttüklerini ifade eden Baysal, "Ekonomik imkanlarımız iyi seviyede. Ruhsat harçları, emlak vergisi, su gelirleri gibi gelirlerle ayakta duruyoruz. Şu anda 15 personelimiz var. Şirket mantığıyla hareket ederek karlılık esasına göre işlerimizin önemli bir kısmını özelleştirme yoluyla yapıyoruz. Personel giderimiz bütçemizin yüzde 18'ine tekabül ediyor. Halbuki bu birçok yerde yüzde 30-35'ler civarında bulunuyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 13:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?