1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bilgilendirme toplantısı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, dünyaya açılan Türkiye'de girişimcilere daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve TSE'nin katkılarıyla düzenlenen 'Girişimcileri Bilgilendirme Toplantısı', TTSO konferans salonunda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan TTSO Başkanı Şadan Eren, her toplumun özlemi olan zenginlik ve refahın hiçbir zaman bugünkü kadar aslanın ağzında olmadığını belirterek, dünyaya açılan Türkiye'de girişimcilere daha fazla önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Küreselleşme, artan rekabet ve giderek daha büyük bir tehdit haline gelen işsizliğin dünyada girişimciliğin önemini büyük ölçüde arttırdığını ve girişimcilik performansına büyük ümitler bağlanmasına neden olduğunu dile getiren Eren, "Günümüzde gelişmiş ülkelerde her yıl milyonlarca iş, fikri girişim ve işletme kurulmaktadır. Bu girişimler zamanla büyüyerek geleceğin dünya şirketlerinin temelini oluşturmaktadır. Dünyaya açılan ülkemizin bu gelişmeleri yakından izleyerek benzer bir uygulama içinde bulunması zorunludur" dedi.

Türkiye'nin 70 milyonluk nüfusuyla iyi bir pazar olduğunu kaydeden Eren, "Türkiye'nin gelişen ve büyüyen pazardan pay alabilmesi ve işsizliği ortadan kaldırabilmek için üniversitelerde ve araştırma merkezlerinde üretilen iş fikirlerinin girişim haline dönüştürülerek bunlardan yararlanılması gerekmektedir. Toplumda girişimciliğin benimsenmesi ve yaygınlaşması için örnek işadamlarının, örnek kuruluşların daha çok gündeme gelmesi, iş dünyasının sosyal sorumluluğu yönünün daha çok vurgulanması gerekmektedir. Girişimcilik son yıllarda büyük önem kazanmaya başlamıştır. Dünya pazarlarında serbest piyasa ekonomisinin hakim olmasıyla birlikte devletin ekonomik faaliyetlerden çekilerek, yerini özel teşebbüse bırakması bu önemin artmasında en önemli etkenlerden birisidir" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra 'Yatırım Ortamının Değerlendirilmesi ve Yapılabilecek Yatırımlar', 'Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Girişimcilere Sunduğu Hizmetler' ve 'Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Önemi ve Girişimcilere Sağladığı Faydalar' gibi konularda uzmanlar tarafından katılımcılara bilgi verildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 14:13:33
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 14:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?