3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çöp yardımı istediler

Trabzon'un çöp sorununun çözümü için İl Genel Meclisi Toplantısı'na katılan Çevre ve Orman İl Müdürü Muhammed Mazlum, İl Özel İdaresi'nin 7.5 trilyon ihale bedeliyle yapımına başlanan tesislere katkı sağlamasını istedi. İl Genel Meclisi, öneriyi Plan Bütçe Komisyonu'na havale etti.

Çevre ve Orman İl Müdürü Muhammet Mazlum, katı atık projesinin 2 il özel idare ile 25 belediyenin katılımıyla oluşturulan konsensüsle hayata geçirildiğini belirterek, oluşumun içerisindeki her birimin belli kriter ölçüleri esasında işletmeye kredi verdiğini söyledi. Trabzon İl Özel İdaresi'nin de belirlenen kriterler çerçevesinde işletmeye 1 trilyon 90 bin liralık krediyle katkı sağlamasını isteyen Mazlum'un önerisi, İl Genel Meclisi'nde tartışmaya açıldı. Meclis Başkanı Ahmet Aslanoğlu, katı atık projesinin Trabzon ile ilgili olarak önemli bir yatırım olduğunu kaydederek, önerinin Plan Bütçe Komisyonu'nda geniş çaplı değerlendirilmesini istedi. Katı atık projesine İl Özel İdaresi'nin katkı sağlamasıyla ilgili öneri, oybirliğiyle komisyona havale edildi. Plan Bütçe Komisyonu'nun hazırlayacağı rapor ve öneri doğrultusunda meclis kararını netleştirecek.

Öte yandan, Trabzon ve Rize belediyelerinin de içinde bulunduğu 25 belediyenin katı atık sorununu çözecek projenin hayata geçirilmesinde, Of'da kurulacak olan toplama istasyonuna İl Genel Meclisi'nin Oflu üyeleri tepki gösterdi. Dursun Yüksel, İrfan Öztürk, Himmet Bektaş, Halim Kaya ve Ahmet Çapoğlu, meclis toplantısında orman fidanlığına kurulması planlanan katı atık transfer istasyonunun ÇED Raporu'na göre sağlıklı olmadığını iddia etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 14:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?