3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Deniz kazasında ölenler anıldı

Geleneksel 5. Beşikdüzü Kültür Sanat ve Deniz Festivali'nin ikinci gününde, 6 yıl önceki deniz kazasında hayatını kaybeden 38 kişinin hatırası için yapılan anıtın açılışında ölenlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı. 

Beşikdüzü İlçesi'nde geleneksel olarak her yıl düzenlenen Beşikdüzü Kültür Sanat ve Deniz Festivali'ne hüzün hakimdi. Yörede Mayıs'ın 7'si olarak bilinen ve yüzyıllardır süren geleneği yaşatmak için 2000 yılında teknelerle denize açılan ancak bir teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybeden 38 kişinin hatırası için yapılan anıtın açılışında gözyaşları sel oldu. Ölenlerin yakınları anıta getirilen 38 kişinin fotoğraflarını görünce ağıtlar eşliğinde uzun süre gözyaşı döktü. 

Beşikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Kalay, ölenleri unutmadıklarını ve onların adını yaşatmak için bir anıt yaptırdıklarını söyleyerek, benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Tekne kazasından sağ kurtulan vatandaşlar ise o gün büyük korku yaşadıklarını kaydederek, bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını diledi. Başkan Kalay ve vatandaşlar daha sonra teknelerle denize açılarak ölenlerin anısına denize çelenk bıraktı. Kenarda bekleyenler ise ölenler için dua etti. 

Anıtın açılışından sonra hüzün ve gözyaşı, ineklerin denize sokulmasıyla yerini eğlenceye bıraktı. Yöresel kıyafetle içindeki vatandaşlar süsledikleri ineklerini denize sokarak yıkadı. Belediye Başkanı Kalay'ın da katıldığı inek yıkama geleneğinde, inekler vatandaşlara zaman zaman zor anlar yaşattı. Her yıl Mayıs'ın 7'si olarak bilinen tarihte ineklerini denize sokarak yıkadıklarını belirten vatandaşlar, bu işlemi uğur getirmesi  için yaptıklarını söylediler.
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 17:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?