1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

En bereketli sezon

Karadeniz'de bu yıl palamudun en verimli sezonu yaşanıyor. Balıkçılar, son 50 yılın en bereketli palamut sezonunu yaşadıklarını söylerken, bunu hamsi sezonunun kısa süreceğine bir işaret olarak değerlendiriyor.

Trabzon açıklarında balıkçılar tarafından avlanan tonlarca palamut, teknelerle Faroz Balıkçı Limanı'nda sahile çıkartılarak kamyonlarla başta İstanbul olmak üzere Samsun ve diğer illere gönderiliyor. Kuş gribi yüzünden tavuk etlerine rağbetin azalması ve vatandaşların ucuz olması nedeniyle balığa yönelmesi de balıkçıların yüzünü güldürüyor.

Yıldız Kardeşler Balıkçı Teknesi sahiplerinden Raif Kaya, son 50 yılın en bol palamut sezonunun yaşandığını ifade ederek, "Palamudun bol olması fiyatları ister istemez düşürdü. Biz kasasını 10 ila 15 milyondan satıyoruz. Bu sezon ocak ayına kadar palamut avının olacağını düşünüyoruz. Ancak bu bolluğun hamsi için iyi bir işaret olmadığını tahmin ediyoruz. Çünkü palamut hamsiyle besleniyor. Yakaladığımız balıkları talep olan yerlerden başta İstanbul olmak üzere Samsun gibi illere gönderiyoruz" dedi.

Faroz Limanı'ndan palamutlar kasalarla kamyonlara yüklenerek çevre illere ve İstanbul'a gönderilirken, gece boyunca süren nakliye işlemleri sırasında limana gelen vatandaşlar ise daha ucuz balık alma imkanı yaşıyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 16:24:08
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 20:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?