30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Fındığınızı sigortalayın mağdur olmayın

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, devlet destekli tarım sigortası uygulaması kapsamında fındıkta oluşacak muhtemel bir don olayı durumunda üreticinin zararının yarısının devlet tarafından karşılanacağını söyledi.
Tarım Sigortası'nın, doğal afet, don, fırtına ve yangın gibi sebeplerle çiftçilerin ürünlerine gelen hasarın karşılanması için devlet destekli olarak başlatılan bir uygulama olduğunu belirten Mustafa Cumur, sigorta kapsamında ortaya çıkan hasarın yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacağını kaydetti. Modern bir tarım ülkesi olma yolunda ilerleyen Türkiye için tarım sigortalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Cumur, devletin, çiftçi için hayati bir gereklilik olan tarım sigortalarına destek vererek çiftçilerin yarınlara daha güvenle bakabilmelerini sağlamayı amaçladığını söyledi.
Tarım Sigortası uygulamasının bilhassa Karadeniz Bölgesi için büyük önem arzettiğini dile getiren Cumur, "Bölgenin en önemli tarım ürünü olan fındıkta muhtemel bir don olayında ortaya çıkacak hasarın yüzde 50'si hiçbir muafiyet olmaksızın sigorta kapsamında üreticiye ödenecek. Yükseklik arttıkça sigorta risk pirimi de artacak" dedi.
Milletvekili Cumur, Karadeniz Bölgesi'nde don olaylarının daha çok Nisan aylarında yaşandığına da dikkat çekerek, fındık üreticisinin bu aya kadar sigortalarını yaptırmalarının önemini vurguladı.
Cumur, devletin tarım sigortalarına yapmış olduğu yüzde 50 destekle, çiftçilerin, bölgenin en önemli tarım ürünü olan fındık ve diğer tarım ürünleri ile hayvanlarını sigortalayıp güvence altına alabileceklerini belirterek, "Ürünlerini ve hayvanlarını sigorta ettiren çiftçiler, ortaya çıkacak muhtemel bir zarar durumunda en kısa zamanda tazminatlarını alacaklar. Bu açıdan çiftçilerimizin ürünlerini mutlaka sigorta ettirmelerini istiyoruz. Bölgemizdeki mevsim şartları son yıllarda normal iklim şartlarına uygun devam etmiyor. Bu açıdan herhangi bir don olayı durumunda vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için en kısa sürede ürünlerini sigortalamaları gerekiyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 10:12:54
Güncelleme :28 Ocak 2007 Pazar 11:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?