4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Gazetelerden ortak tavır

Bölgede ve Trabzon'da son günlerde tırmanarak artan ve son olarak da Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in araçları ve iş yerlerine yönelik yapılan silahlı saldırıyla doruk noktasını oluşan asayiş olaylarına Trabzon'da yayın yapan yerel gazeteler ortak tepki geldi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu başkanlığında bir araya gelen gazete yöneticileri artan ve vatandaşın huzurunu kaçıran olaylara karşı ortak basın bildirisi hazırladı.

Hazırlanan va gazetelerinden sürmanşetinden yayınlanan bildiride, "Türkiye'nin en güvenli kentleri arasında sayılan Trabzon, terörün, şiddetin, cinayet ve silahlı saldırıların neredeyse her gün yaşandığı bir yer haline dönüştü. Gün geçmiyor ki silahlı bir saldırı, cinayet, yaralama olayı olmasın. Son olarak, ünü ülke sınırlarını aşmış bulunan iki futbolcumuza ve ailelerine karşı yapılan tehdit ve saldırı, suç örgütlerinin sınır tanımadığını, yarın herkese karşı benzeri baskı ve sindirme yöntemleri kullanabileceğini ortaya koymaktadır." dendi.

Özellikle son dönemlerde Trabzon hep şiddet olayları ile ülke gündemine taşınmakta ve Trabzon'un imajı ciddi biçimde zedelenmekte olduğu belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Trabzon, tehdit ve kurşunlama ile ulusal çaptaki gazete manşetlerini süslemektedir. Trabzon, sokaklarında cinayetlerin kol gezdiği, çetelerin cirit attığı, her an her türlü olayın olabileceği bir korku kenti olarak ün salmaktadır, ülkenin diğer yerlerinde böyle algılanmaktadır. Ne yazık ki gözbebeğimiz Trabzonspor da bütün bu olanlardan olumsuz etkilenmekte, Trabzon ve Trabzonspor hiç de hak etmeği bir imaja oturtulmaktadır.

Trabzon sokaklarında huzuru ve barışı kurşunlayan her kim ya da kimlerse, bunlar güvenlik güçleri tarafından biran önce yargı karşısına çıkarılmalıdır. Soruşturma nereye kadar gidiyorsa oraya kadar götürülmelidir. Güvenlik güçleri toplum için büyük tehdit oluşturmaya başlayan çetelerle mücadelede daha etkin hareket etmelidir. Örgütlü suça karşı mücadelede yeni bir yapılanmaya gidilmeli, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ellerindeki tüm olanakları bu olayların ortaya çıkarılması için seferber etmelidir. Suçluların TCK'nın boşluklarından yararlanması hukuk sistemimiz içinde önlenmelidir."

Tüm yerel gazetelerin manşetinde yer alan ortak bildiri şu görüşlerle sona erdi: "Suçlulara ve suç örgütlerine karşı mücadelede herkes cesur olmalıdır. Suça karşı mücadelede en önemli güç toplumsal duyarlılık ve dayanışmadır. Trabzon'u yönetenleri, siyasi partileri, Trabzon'daki tüm örgütlü kesimleri, güvenli, huzurlu bir Trabzon için sesini yükseltmeğe ve aktif bir tutum almaya çağırıyoruz. Bazı karanlık çevrelerin Trabzon ve bölgede yaratmaya çalıştığı korku, tedirginlik ve kışkırtmaya karşı herkesi toplumsal sağduyuyu koruyama davet ediyoruz. Trabzon basını, bugün olduğu gibi bundan böyle de şiddetin ve terörün karşısında bütünlük içerisinde bir kale gibi dimdik ayakta duracaktır."

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 13:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?