3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Gençlik merkezi kuruluyor

Trabzon Belediyesi, Ailem Olsun Derneği ve Philips'in öncülüğünde Trabzon'da sokakta yaşayan çocuklara hizmet verecek "Çocuk ve Gençlik Merkezi" kuruluyor.

Uzmanların eğitim vereceği merkezde sanatsal etkinlikler ve sportif faaliyetlerle çocukların yeniden topluma kazandırılması amaçlanıyor. Değirmendere Mahallesi Sezai Uzay Caddesi'nde belediyenin tahsis ettiği 2 bin 200 metrekarelik arsada Pazartesi günü saat 14.00'te temeli atılacak olan Çocuk ve Gençlik merkezi bir yıl içinde tamamlanacak.

100 çocuğun eğitileceği merkezde, sokak çocuklarının barınma, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçları karşılanacak. Merkezde 6 adet çok amaçlı atölye, sağlık odaları, aileyle görüşme mekanı, masa tenisi, basket ve voleybol alanları bulunacak. Sokakta yaşayan çocuklara yetenekleri doğrultusunda eğitim verilecek olan Çocuk ve Gençlik Merkezi için Pazartesi günü saat 10.30'da da Belediye Meclis salonunda protokol imza töreni yapılacak.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının sokak çocuklarını bir merkezde toplayıp, gerekli rehabilitasyonu yaptıktan sonra topluma kazandırmak olduğunu ifade etti. Canalioğlu, "Bunun için başlattığımız çalışmalarda temel atma aşamasına geldik" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 15:50:02
Güncelleme :9 Nisan 2006 Pazar 11:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?