2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Genel kurul sürüyor

Karadeniz'e kıyısı bulunan ülke kentlerinin üye olduğu Uluslararası Karadeniz Kulübü'nün 16. Genel Kurul Toplantısı, 2. gününde Trabzon'da devam ediyor.

Usta Otel'deki toplantıda ve aynı zamanda kulübün başkanlık görevini de yürüten Ukrayna'nın Nikolaev kenti Belediye Başkanı Vlodymyr Chayka, Trabzon'un eski İpekyolu üzerinde Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan çok önemli bir kent olduğunu belirterek aynı zamanda şehrin medeniyetlerin kesiştiği yer olduğunu söyledi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise bu toplantının Trabzon'da yapılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Trabzon sporuyla, tarımıyla, ticaretiyle, limanıyla ve sayamayacağımız birçok özelliğiyle Türkiye için olduğu kadar dünya içinde çok önemli bir şehir. Tarih, kültür ve doğal eserler açısından zenginliğe sahip şehrimiz hızla gelişmekte. Uluslararası Karadeniz Kulübü'ne üye illerin tanıtımıyla ilgili eş zamanlı kampanya başlatılmalıdır. kulübe üye iller arasında ekonomik işbirliğinin düzenlenecek iş konseyi toplantılarıyla daha da geliştirilmesi gerekir. Biz bu konuda üye iller arasında aktif rol oynayacağız" dedi.

Öte yandan, bugünkü toplantıya Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 14:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?