1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Güle güle gazeteci

Trabzon'da ulusal ve yerel basında uzun yıllar gazetecilik yapan ve dün akşam KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde hayatını kaybeden gazeteci Muharrem Kaya, bugün ailesi, dostları ve gazeteci arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Muharrem Kaya'nın cenazesi, ilk olarak bugün evinden alınarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önüne getirildi. Burada kendisi için düzenlenen törende gazeteci arkadaşları duygularını dile getirdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hasan Kurt, Muharrem Kaya'nın basın camiası içinde en çok sevilen gazeteci olduğunu, sessiz şekilde sürdürdüğü yaşamını yine sessiz bir şekilde tamamlayarak sevenlerinden ayrıldığını söyledi. Törende Kurt'un ardından uzun yıllar beraber çalıştığı arkadaşları da söz alarak Kaya hakkındaki düşüncelerini aktardı. Arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenaze konuşmaların ardından Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camii'ne getirilerek, burada öğle namazına müteakip Bahçecik Aile Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

Gazetecilik yaşamına 1985 yılında Karadeniz Gazetesi'nde başlayan ve daha sonra sırasıyla Kuzey Haber, Türkiye Gazetesi ve İhlas Haber Ajansı'nda (İHA) uzun yıllar görev yapan Kaya, 2002 yılında emekliye ayrıldıktan sonra Karadeniz Gazetesi'nde görev yapıyordu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 18:20:41
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 18:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?