1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gurbetçilerin dönüş çilesi

Trabzon Havalimanı'ndan bu sabah saat 07.45'te Ögertürk'e ait uçakla Almanya'nın Duseldorf Kenti'ne uçmayı planlayan gurbetçiler, uçağın arıza yapması nedeniyle Almanya'ya gidemedi. Trabzon'daki çeşitli otellerde konaklayan yaklaşık 240 yolcu, kendilerini almaya gelecek olan uçağı bekliyor.

Edinilen bilgiye göre, bu sabah saat 07.45'te Ögertürk'e ait uçakla Trabzon'dan Almanya'nın Duseldorf Kenti'ne gitmeyen hazırlanan 240 gurbetçi, kendilerini almaya gelen uçağın arızalı denilerek tekrar kendilerini almadan havalanması nedeniyle Almanya'ya gidemedi. Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize gibi şehirlerden Almanya'ya gitmeye hazırlanan gurbetçilerin büyük çoğunluğu, Trabzon'daki çeşitli otellere yerleştirildi. Gurbetçilerden Özkan Kalem, sabah saat 05.00'ten itibaren ayakta olduklarını ve yaklaşık 18 saattir Almanya'ya gitmeyi umut ettiklerini söyledi. 240 yolcu ile Duseldorf'a kendilerini götürecek olan uçağın arızalı olduğu gerekçesiyle Almanya'ya gidemediklerini kaydeden Kalem, "Ögertürk'ü sürekli aramamıza rağmen bize sağlıklı bilgi vermiyorlar ve 'sizi arayacağız' demelerine rağmen bizi aramıyorlar. Orada yabancı burada ise gurbetçi muamelesi görüyoruz. Yıllardır her gidiş gelişte bu tip sorunlar yaşamaktan bıktık" dedi.
Kalem, tüm valizlerinin alındığını ve el çantaları ile kalakaldıklarını ifade ederek, "Yarın iş başı yapması gereken hatta bu akşam işbaşı yapması gereken arkadaşlar vardı. Mağdur olduk" diye konuştu.
Öte yandan Ögertürk yetkilerinin bu gece yarısı yolcular için Trabzon'a bir uçak göndereceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 23:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet yilmaz IP: 83.135.86.xxx Tarih : 19.08.2005 12:40:00
13 agustosta trabzon-hannover ucaginin arizali oldugu söylendi ve ucak 2 saat gec kalkti. ancak daha sonra 2 yolcu (veya torpilli 2 yolcu) nedeniyle oldugu anlasildi. THY yönetimine bilhassa duyurulur. Trabzon havalimanini kapatmaya yönelik hareketten dolayi.