3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hastane koridorunda namaz

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi’nde her Cuma günü, hastane koridoru adeta camiye dönüyor. Hastanenin hemen bitişiğinde cami olmasına karşın, personel cuma namazını hastane koridorlarında kılmayı tercih ediyor. 

Daha Önce SSK Hastanesi olan Fatih Devlet Hastanesi’nde, mescidin bulunduğu koridor her Cuma günü ilginç görüntülere sahne oluyor. Öğle ezanının okunmasının ardından mescidin bulunduğu koridora serilen hasırların üzerinde önce öğle namazı, ardından da Cuma namazı kılınıyor.

Cuma namazlarına Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Yılmaz (sağ altta) ile birlikte başhekim yardımcıları, hastane müdürleri ve personel katılıyor. Hastanede Cuma namazı kılanların sayısının AKP’nin hükümet olmasından sonra arttığı belirtiliyor.

HASTANENİN YANINDA BÜYÜK BİR CAMİ VAR

Hastanede görevli olan ve adlarının açıklanmasını istemeyen bazı personel, “İbadet Allah rızası için yapılır. Kimsenin günahını almak istemiyoruz ama, buradaki gösteriş için yapılıyor. Oysa hastanemizin hemen bitişiğinde kocaman bir cami var. İbadetini yapmak isteyen camiye gidebilir. Yanıbaşımızda cami bulunurken, hastane koridorunda Cuma namazı kılınması biraz garip kaçıyor” diye tepki gösterdi.

Öte yandan Fatih Devlet Hastanesi’nde, çok sayıda türbanlı personelin görev yaptığı da gözleniyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 15:37:55
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 12:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin IP: 85.97.69.xxx Tarih : 22.09.2006 18:03:09
madem hastanede türbanlı personelin görev yaptığı gözleniyor . o zaman gösterin türbanlıları.hem cami hastanenin bitişinde ise caminin sesi geliyorsa,hocanın sesi işitiliyorsa namaz kılınabilir.çünkü bu durum beni başıma bugün ilk defa geliyor.caminin sağ tarafında bulunan bahçede cuma namazı kıldık.camiide bulunan cemaatle arada mesafe vardı.hem trabzon daki o cammi nasılsa tıka basa ağzına kadar doluyor ve cemmatdışarda kalıyorsa demekki vatandaşın cuma namazına ilgisini mükemmel bir şekilde gösteriyor demektir.görünüş için namaz kılındığını nerden biliyorlar mışda.herkezin kalbinden geçeni allah bilir.