1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İnşaat ustalarına sertifika

Trabzon'da 'Yetkili İnşaat Kalfalığı Kursu'nu başarıyla tamamlayan 74 usta ve kalfa düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Trabzon Valiliği'nin öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ve TMMOB işbirliğiyle düzenlenen kursun tamamlanması dolayısıyla Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı İbrahim Usta, kursa 87 kişinin başvuruda bulunduğunu ve 74 kişinin sertifika almaya hak kazandığını belirterek, Trabzon'da eğitim sertifikası almayan tek bir usta kalana kadar kursları devam ettireceklerini söyledi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da sertifikası bulunmayan usta ve kalfaların 2006 yılından itibaren inşaatlarda çalışamayacaklarını kaydederek belediye olarak inşaatlarda bu yönde denetimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından 45 günlük 'Yetkili İnşaat Kalfalığı Kursu'nu başarıyla tamamlayan 74 usta ve kalfa düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Baro Başkanı Mehmet Şentürk ve Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 10:14:09
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 10:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?