1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Işıklandırma şikayeti

Trabzon Havalimanı'na akşam saatlerinde ve kapalı havalarda iniş yaparken havalimanı yanındaki Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri ve Karadeniz Sahil Yolu ışıklandırma sistemleri nedeniyle büyük zorluk yaşayan pilotların şikayeti üzerine gerekli tedbirler alındı.

Devlet Hava Meydanları yetkililerinden alınan bilgiye göre, Trabzon Havalimanı'nın sahil kısmında bulunan Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin ışıklandırma sistemi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun aydınlatma direklerinin özellikle gece ve havanın kapalı olduğu zamanlarda iniş yapan pilotlar için büyük risk oluşturduğu bildirildi.

Trabzon'a sefer yapan uçakların pilotları, bu olumsuz durumun düzeltilmesi için yetkili makamlara şikayette bulundu. Bunun üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi Trabzon Başmüdürlüğü, Trabzonpor Kulübü'ne yaklaşık 2 ay önce bir yazı göndererek gece aydınlatmasında kullanılan projektörlerin uçakların iniş-kalkışı sırasında pilotlar için tehlike oluşturmayacak şekilde yeniden düzenlenmesi talebinde bulundu. Talep üzerine doğu-batı istikametinde yerleştirilmiş olan ışıklandırma sistemleri, pilotlar için tehlike oluşturmayacak şekilde kuzey-güney istikametinde yeniden düzenlendi ve aydınlatma direklerinin boyları kısaltıldı.

Havalimanı pistinin batı bölümünde yapımı devam eden ve Yüzüncü Yıl Parkı'ndan havalimanı girişine bağlanan Karadeniz Sahil Yolu viyadüğünün ise önümüzdeki yıllarda pilotlar için daha ciddi bir risk oluşturabileceği belirtildi. Viyadüğün havalimanı pistiyle aynı doğrultuda uzanması ve yapılacak ışıklandırma sistemleri nedeniyle benzer sorunlarla karşılaşılabileceği bildirildi.

Öte yandan yine havalimanı yakınındaki KTÜ Sahil Tesisleri'nde yapılan düğünlerde atılan havai fişekler nedeniyle de geçtiğimiz aylarda havalimanına inişlerde sorun yaşayan pilotlar, şikayette bulunmuş ve konuyla ilgili önlemler alınmıştı.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 10:34:28
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 10:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?