1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İtfaiye kapasite artırıyor

Trabzon Belediyesi itfaiye araçlarının hizmet kapasitelerini artırarak, 14 katlı binalarda da hizmet verilmesini sağlayacak.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, itfaiye araçlarının merdivenlerinin 6 katlı binalara kadar ulaştığını belirterek, "İtfaiye araçları mevcut durumları itibariyle ancak 6 katlı binalara hizmet verebiliyor. Ancak şehrimize baktığımızda binaların çoğu 6 ile 14 kat arasında değişiyor. Bu bizi oldukça düşündürdü. En sonunda Kocaeli Belediyesi'nin yeni bir sisteme başvurduğunu öğrendik. Yani itfaiye araçlarına yapılan raylı güçlü bir merdivenle 14 katlı bir binanın boyuna bile ulaşabiliyor. Hemen bir arkadaşımızı bu işle görevlendirdik ve araçları incelemesini istedik. Oda incelemesini tamamlayarak bize bir rapor verdi. Yaptığımız incelemeler sonucunda olumlu bir fikre sahip olduk" dedi.

2005 yılı dolmadan bir ihale yapılarak itfaiye araçlarının merdiven kısmının yenileneceğini dile getiren Canalioğlu, "Biz bu ihaleyi 2005 yılı dolmadan yapmak istiyoruz. Acele etmemizin sebebi bir olumsuzluk durumunda yetersiz kalmamak içindir. En kısa zamanda itfaiye araçlarımız çok daha fonksiyonlu bir biçimde hizmet verecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 12:35:44
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 12:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?