4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kalp hastalarına soğuk uyarısı

Kroner kalp ve yüksek tansiyon hastalarının, soğuk, rüzgarlı ve kirli havalarda dışarı çıkmamaları önerilirken, bu havaların kalp krizi riskini artırdığı belirtildi.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Kardiyoloji Klinik Şefi Prof. Dr. Ali Bayram, kış mevsiminde kalp hastalarının çok dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulundu. Prof. Dr. Bayram, aksi durumda özellikle göğüs ve yüz kısmının soğuğa karşı kalın giysilerle mutlaka korunması gerektiğinin altını çizerek, soğuk ve kirli havanın ani ölümlere yol açabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Ali Bayram, "Kalp hastaları soğuk havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı. Dışarı çıkmaları halinde ise kazak ve palto gibi kalın giysilerle göğüs bölgesi korunmalı, ağız ve burun boyun atkısıyla örtülmelidir. Soğuk hava kalp düzeninin bozulmasına (ritim bozukluğu) ve ani ölümlere yol açabilir. Kış mevsiminde sık görülen grip ve diğer solunum yolu hastalıkları, kalp hastalıklarını ağırlaştırmaktadır. Grip, gerek kalp gerekse akciğer hastaları için ciddi tehlike oluşturabilir. By-pass'lı hastalar, kalp yetersizliği ve şeker hastalığı olanlar gribe karşı konmalıdır. Kış mevsiminde kalp romatizmalarına yol açan üst solunum yolu enfeksiyonları da sık görülmektedir. Doktorlar tarafından uzun etkili penisilin tedavisi tavsiye edilen romatizmal kapak hastaları kışın iğnelerini 20 günde bir yaptırmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 12:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?