4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Karla mücadelenin faturası ağır oldu

Trabzon'un 481 köyünde Ocak ve Şubat aylarında yapılan karla mücadele çalışmalarının 1.5 aylık faturasının 410 bin YTL olduğu bildirildi.

Trabzon İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, 1 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında yürütülen karla mücadele çalışmalarında 410 bin YTL harcandı. Yapılan harcamaların sadece akaryakıt giderleri olduğunu belirtilirken, işçilik ücretleri ile kar mücadelesinde çalışanlara dağıtılan diğer emtiaların bu maliyete dahil olmadığı ifade edildi. Trabzon'da 1 km köy yolundaki kar mücadele çalışmalarının sadece akaryakıt ve amortisman bedelinin ise 800 YTL olduğu kaydedildi. Kentin dağınık kırsal alan yerleşimi, kar yağışının sürekliliği ve yollarda benzer mücadelenin birden fazla yapılması gibi zorunluluklar nedeniyle maliyetin de arttığı dile getirilirken, ağır kış şartlarının getirdiği bu ek mali yük nedeniyle İl Özel İdare bütçesine bir ek ödeneğin sağlanmasının da zorunlu olduğuna dikkat çekildi.

Ağır kış şartları nedeniyle özellikle çalışan personelin daha çok yatırım mevsimi olmayan aylarda kullandığı yıllık izinlerinin de iptal edildiği belirtildi. Ortalama bir kar mücadelesi ekibi bir yükleyici, dozer ya da greyder, bir kamyon ve 4 kişiden oluşurken, Trabzon kırsalında 41 ayrı kar mücadelesi ekibinin kurulu olduğu açıklandı.

Trabzon İl Özel İdaresi tarafından 1 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında 16 bin 122 km uzunluğundaki 481 köy yolunda kar mücadelesi yapıldığı, 2005 yılında bütün bir kış sezonu boyunca 12 bin 78 km köy yolunda bu mücadelenin yürütüldüğü hatırlatıldı. Bu yıl kış mevsiminin ağır geçmesi nedeniyle çalışmaların Mart ayı içerisinde de süreceğine dikkat çekilirken, kar mücadelesi yapılacak köy yolu uzunluğunun Mart ayı sonu itibarıyla Trabzon kırsalında 20 bin km'ye ulaşabileceği ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2006 Çarşamba 16:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?