3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

KÖYDES Projesi tam gaz

Trabzon'da, tüm köylere temiz içme suyu götürmeyi amaçlayan 'Köydes Projesi' çalışmaları kış şartlarına rağmen son sürat sürüyor.

Trabzon İl Özel İdaresi İmar Müdürlüğü, 2006 yılı yatırım programlarında İçişleri Bakanlığı'nda oluşturulan Köydes'in bütçesinden 35 trilyon lira kapmak için proje çalışmalarını hızlandırdı. İmar Müdürlüğü, şubat ayında Ankara'da yapılacak Köydes yatırımlarının planlanacağı toplantıya kadar yol yapım-bakım-onarım ve içme suyu yapım yatırımlarına proje hazırlamak üzere teknik ve teknikerlerden oluşan bir birim kurdu. Ekipler, yoğun kar yağışı ve aşırı soğuğa rağmen projelendirilecek yatırımlar için arazide teknik çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Aslanoğlu, 35 trilyonluk aslan payını kapmak için yatırımların projelendirilmesi gerektiğini belirterek, gerek köy muhtarlarının gerekse kaymakamlıklar ve İl Özel İdaresi İmar Müdürlüğü'nün tam gün mesai yaptığını vurguladı. İmar Müdürlüğü'nün ise şu ana kadar 100'ün üzerinde yatırımı projelendirdiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 16:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?