4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kurbanı çöplükte kestiler

Kurban Bayramı nedeniyle her yıl deniz kenarında yaşanan çirkin manzara bu sene yaşanmadı. Belediyenin kurbanlık satış ve kesim yeri için ayarladığı alan yetersiz kalınca, kurbanlar yine çöplerin arasında kesildi.

Trabzon Belediyesi'nin Deliklitaş Mevkii'nde ayarladığı kurbanlık kesim yerleri yetersiz kaldı. Vatandaşlar, belediyenin yeterli düzeyde yer tahsis edememesine tepki gösterdi.

Kurban bayramı öncesi deniz kenarlarında kurulan kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerine bu sene izin verilmedi.

Belediyenin Deliklitaş Mevkii'nde ayarladığı alan vatandaşları memnun etmedi. Pazar yerinden kurbanlıklarını alan vatandaşlar, kesim yerlerine akın ederken, kimi vatandaşlar da sakin bir ortam bulmak için çöplerin bulunduğu alana akın etti.

Kurban kesim yerlerinin yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, "Senede iki bayramımız var. Kurban kesim konusunda yıllardır sıkıntı yaşıyoruz. Deniz kenarında yaşanan kirliliği bu sene engellediler. Ama burası da yeterli değil. Burada da çöp var. Yine çöplerin içinde kurban kesmek zorunda kaldık. Bu ayıp, Trabzon Belediyesi'nindir." şeklinde tepki gösterdi.

Öte yandan Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından iki yıldır düzenlenen kasaplık kursu olumlu netice verdi. Acemi kasapların yerine usta kasaplar iş başında olunca hastanelerin acil servisine akın eden olmadı.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 17:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?