3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Lojman geliri yatırım olacak

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Aslanoğlu, İl Özel İdaresi'ne ait lojmanların satışından bütçelerine giren her kuruşun köylüye yatırım olarak geri döneceğini söyledi.

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Aslanoğlu ve encümen üyeleri, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan İl Özel İdaresi'ne ait lojmanların önceki gün satılmasıyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. Meclis Başkanı Aslanoğlu, göreve geldiklerinden bu yana Özel İdare'nin bütçesine artı katkısı olmayan aksine yük olan gayri mülklerin satışıyla ilgili aldıkları kararı, lojman ihaleleriyle hayata geçirdiklerini belirtti.

Aslanoğlu, İl Özel İdaresi'nin ayağını yorganına göre uzatıp, tüm kaynaklarını yatırıma dönük planlamalar yaparak şekillendirmesini ilke edindiklerini kaydederek, "Biz lojmanları satışa çıkarırken ne içindeki elemanlarımız mağdur olsun istedik, ne de atıl durumdaki gayri mülklerin bütçemize, dolayısıyla köylümüze yük olmasına razı olduk. Lojmanları satarken önceliğin lojmanın içinde oturan personelimizin olmasını da temenni ettik. Önceki günkü lojman satışlarında alıcıların çoğunluğunun personelimiz arasından çıkması da bizi fazlasıyla memnun etti" dedi.

İş hanlarının satışında da aynı prensiple hareket ettiklerini ifade eden Aslanoğlu, "Gayri mülklerimizin satışlarından elde edilecek gelirlerin tek kuruşu bile, köye yatırımın haricinde kullanılmayacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Biz her adımımızı 'şeffaf ve kamuoyunun önünde atacağız' dedik. 'Ne yapıyorsak kamuoyuyla paylaşacağız' dedik. Gizlimiz saklımız yok. Bütçemize girecek tek kuruşun bile hesabını yapıyoruz. Bu bütçede tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. O nedenle köylünün ihtiyaçlarının karşılanmasında kılı kırk yarıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 14:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?