1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Belediye Meclis 18. Olağan Toplantısı, bugün belediye toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıda gündemin ana maddesini 2006 yılı mali bütçe oluşturdu. Bayındırlık Komisyonu'ndan 8, Plan Bütçe Komisyonu'ndan 3 madde görüşüldü. Görüşülen bütün maddeler meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Bazı konulara meclis üyeleri itiraz ederken, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise itiraz edilen konulara açıklık getirdi.

Canalioğlu, Osman Abnoz'un belediye başkan yardımcılığına atandığını belirterek, "Memurlarımıza 2005-2006 öğretim yılında eğitim için katkı yapılacak. Belediyemizin 2006 yılı bütçesinin tahmini gider ve geliri eşittir. Bu rakam 96 bin 300 YTL'dir. Çöp ihalesi için İstaş firmasıyla anlaştık. Anlaşma gereği 10 ay sonra katı atık sorunumuz sona erecek. Planlı ve programlı bir çalışma içerisindeyiz. En az maliyetle çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bütün çalışmalarımızı halktan yana kullanmak istiyoruz. Vergi gelirlerimizi tamamen halkın hizmeti için kullanacağız. Trafik konusunda çalışmalar sürüyor. Bu sorun Türkiye'nin en büyük sorunudur. Sahil yolu ve İskele Caddesi tamamlandığı zaman büyük rahatlama yaşayacağız. Tüm bunların yanında itfaiye konusu var. Şu anda bizim itfaiye araçlarımız en fazla 6 katlı evlere müdahale edebiliyor. Ancak şehrimizdeki evlerin birçoğu 14 katlı. Bu sorunu halletmek için çalışmalarımızı başlattık. Denizli Belediyesi bu konuda çalışmalar yaptı. Orda incelemeler yapıyoruz" dedi.

Bu arada, bir sonraki Meclis toplantısının 1 Kasım'da yapılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 16:18:55
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 12:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?