1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Oduna rağbet yok

Trabzon'da kış aylarının gelmesiyle birlikte kömür satışları arttı. Pazarkapı Mahallesi'ne hizmet veren Coşkuner Ticaret'in işletmecisi Kemalettin Coşkuner, Trabzon'da en çok kömür satışı yapıldığını söyledi.

Odun satışının oldukça azaldığını ve fazla rağbet görmediğini kaydeden Coşkuner, "Kömür ısısının oldukça yüksek oluşu, temiz olması, fazla yer kaplamaması ve fiyatıyla tercih ediliyor. Fiyatlarda geçen yılla aynı. Kömüre karşı her geçen yıl ilgi artıyor. Şu anda binaların kalorifer kazanları için kullanılan portakal kömürle evde kullanılan ceviz kömürün tonunu 250 milyondan satıyoruz. Binalarda oturan vatandaşlar aralarında birleşiyor, kalorifer kazanları için ortaklaşa kömür alıyorlar. Artık şehrin büyük bir bölümü bu şekilde yakacak ihtiyacını karşılıyor. Kömür dışında fındık kabuğu satışları oldukça fazla. Fındık kabuğu da ateşi tutuşturmak için alınıyor. Fındık kabuğunun çuvalının fiyatı 3.5 milyon civarında" dedi.

Trabzon'da insanların kış gelmeden birkaç ay önceden yakacak ihtiyacını karşıladığını belirten Coşkuner, "Şu anda satışlarımızın büyük bölümünü tamamlamış durumdayız. Şehirde kış aylarının hazırlıkları birkaç ay önceden başlıyor. Bu aylarda da artık satışlar seyrekleşiyor. Bu yılın sert geçmesi satışlarda artışın olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 13:15:21
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 22:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?