1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Parasız eğitim istiyorlar

Eğitim-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Muhammet İkinci, parasız ve nitelikli eğitimin herkesin hakkı olduğunu belirterek, bunun için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyeceklerini kaydetti.

Eğitim-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Muhammet İkinci, Atatürk Alanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'de yıllardır uygulanan sosyal, siyasal ve ekonomik politikaların eğitim ve bilim emekçilerini derinden etkilediğini söyledi.

Yıllardır eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunlarını yok sayan iktidarların bugün sistemin ve eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunların sorumlusu olduğunu kaydeden İkinci, "Yıllardır eğitim ve bilim emekçilerinin sorunlarını görmezden gelen, taleplerine kulaklarını tıkayanlar, bizleri sadece özel günlerde hatırlayanlar, bugün eğitim emekçilerinin parasız ve nitelikli eğitim ve insanca yaşam için alanlara çıkmasını engellemeye çalışıyorlar. Bir taraftan eğitim sistemini sorunlarıyla baş başa bırakıp, diğer taraftan sorunların çözülmesi talebiyle alanlara çıkmak isteyen eğitim emekçilerinin engellenmek istenmesi büyük bir çelişkidir. Eğitim emekçilerinin sokağa çıkması istenmiyorsa önce onların talepleri ciddiye alınmalı ve yaşanan sorunların çözümü için gerekli adımlar atılmalıdır. Aksi takdirde eğitim emekçilerinin demokratik eylemleri ve talepleri artarak devam edecektir" diye konuştu.

Eğitimin bir insan hakkı olduğu gerekçesiyle Eğitim-Sen olarak herkesin eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkından yararlanması için İstanbul'dan Ankara'ya bir yürüyüş düzenleyeceklerini kaydeden İkinci, bu yürüyüşte çeşitli taleplerin dile getirileceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 16:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?