4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tacikistan'a gıda yardımı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Acaristan Özerk Cumhuriyeti'ne gönderilen bin 400 gıda paketi, bu ülkedeki muhtaç insanlara dağıtıldı.

TOBB tarafından Acaristan Özerk Cumhuriyeti'ne yapılan ve yaklaşık bin 400 paketten oluşan gıda yardımı, bu ülkeye giden Türk heyeti tarafından Batum'da yardıma muhtaç insanlara dağıtıldı. Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir başkanlığındaki heyette Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Sebahattin Aslantürk ve işadamları yer aldı. Batum'un mahalle ve köylerinde daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılan gıda yardımları sırasında, özellikle 60 yaşın üzerindeki kişilerin heyette bulunanlarla iyi derecede Türkçe konuştukları gözlendi.

Yardımların dağıtımından sonra Acaristan Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Leon Varsolamidze'yi de ziyaret eden heyete, bu ülkedeki ortak yatırımlar hakkında bilgi verildi. Başbakan Varsalamidze, özellikle son 2 yılda çıkardıkları yasalarla Türk işadamlarına büyük kolaylıklar sağladıklarını belirterek, "Halen Batum'da Türkler tarafından kurulan tesislerde bin 500'e yakın vatandaşımız çalışıyor. Turizmin gelişmesi için eksik olan yıldızlı otel ihtiyacımız nisan ayında kısmen ortadan kalkacak. 2 yıl içinde 3 otel daha inşa edilecek. Bunlar tamamlandığında Türkiye'de Karadeniz'e kadar düzenlenen turların kapsamına Batum da dahil edilebilecektir. Havaalanının onarım inşaatı sürüyor. Limanın eksikleri gideriliyor. Tüm bunlar tamamlandığında ortak projeler daha yoğun bir şekilde hayata geçirilecektir" dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Eren ise, Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkilerinden öte akrabalıkların da bulunduğu Acaristan'ın kalkınması için devlet ve sivil toplum kuruluşları olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, TOBB'un yardımlarının devam edeceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 17:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?