30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Trabzon'a sahip çıkıyoruz da gerginlik

Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısı ve azmettiricisinin Trabzon'dan çıkması üzerine özellikle medyada Trabzon'un suçlu yetiştiren kent gibi gösterilmesi ve ağır ifadelerle eleştirilmesi Trabzon dışında yaşayan aydın, sanatçı ve siyasetçileri harekete geçirirken, bu kapsamda bugün bir toplantı düzenlendi.
Şair Yaşar Miraç'ın yaptığı konuşma sonrası salonda başgösteren gerginlik, Miraç'ın kürsüden inmesiyle son buldu.

Trabzon Barosu, İnsan Hakları Derneği Trabzon Şubesi, Mazlum-Der, KESK, Eczacılar Odası ve Mimarlar Odası Trabzon şubelerinin önderliğinde bugün Atapark Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, gazeteci-yazar Nuray Mert, yazar Nihat Genç, şair Yaşar Miraç, sanatçı ve müzisyen Volkan Konak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, şair-yazar Sunay Akın ve Trabzonlu akademisyen, milletvekili, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda söz alan Trabzonlu şair ve yazar Yaşar Miraç, geçtiğimiz yıl Trabzon Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu bir panelde yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını, bu nedenle hain ilan edildiğini belirterek, savunma yapmaya başladı. Bunun üzerine salonda gerginlik yaşanırken, salondaki dinleyiciler Miraç'ın kürsüden inmesi istendi. İkna edilen Yaşar Miraç, "Aydınlık günler Trabzon'u bekliyor, Trabzon karanlığa mahkum olmayacak" şeklinde konuşarak kürsüden indi. Daha sonra toplantıya devam edildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 18:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?