30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Trabzon'da gençliğin sorunları tartışıldı

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Trabzon'daki gençlerin Türkiye'deki gençlikten farklı olmadığını belirterek, "Trabzon'daki gençliğin sorunu neyse diğer illerdeki gençlerin sorunu da aynıdır. Bu cinayet İstanbul'da işlendi ama cinayeti işleyenin Trabzonlu olması nedeniyle Trabzon gündeme geliyor" dedi.
Hrant Dink cinayeti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuzdemir, basında konuyla ilgili hemen her şeyin söylendiğini ifade ederek, "Ama burada şunun üzerinde durmak lazım. Bu gençlik nereye gidiyor? Bu konu üzerinde toplum bilimciler, psikologlar oturup düşünmeli, bir araştırma yapmalı. Trabzon'daki gençler Türkiye'deki gençlikten farklı değil. Sorunları olabilir ama bugün bunu çok boyutlu olarak ele almak lazım. Anneler, babalar çocuklarını sokağa bırakmakla çocuğunu eğitmiş olmuyor. Okula göndermekle de eğitmiş olmuyor. Çocukların gerek aile içinde, gerekse dışarıdaki davranışlarını veliler yakından takip etmeli" diye konuştu.
İnternet kafelerle ilgili olarak yeni yasal düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Yavuzdemir, "Gençlerin zamanının büyük bölümü burada geçiyor. İnternet kafedeki oyunlara dikkat edin; hep vurma, kırma, kavga, öldürme. Çocuklar bu gençlik çağında sevgiden yoksun, vurmayı ve kırmayı öğreniyor. İnternet kafelere bir çeki düzen gelmesi lazım" şeklinde konuştu.
"Trabzon'daki gençliğin sorunu neyse diğer illerdeki gençlerin sorunu da aynıdır" diyen Vali Yavuzdemir, "Bu cinayet İstanbul'da işlendi ama cinayeti işleyenin Trabzonlu olması nedeniyle Trabzon gündeme geliyor" açıklamasını yaptı.
Vali Yavuzdemir, dün sabah 4 kişiyi İstanbul'a gönderdiklerini belirterek, "Bu şahısların sorgusu yapıldıktan sonra cinayetin ne şekilde işlendiği ortaya çıkacak. Cinayetin kimler tarafından, neden işletildiği ortaya çıkacak. Bir gazeteciye ve Türk vatandaşına karşı yapılan bu cinayeti şiddetle kınıyorum. Gençlerimizin de aşırı idealist değil, ülke şartlarına ve realiteye uygun bir şekilde yetişmesi gerektiğine inanıyorum. Bu toplumda yaşıyoruz. Toplumda farklı siyasi fikirler olmuş olabilir. Bu hazmedebilmeli. Farklı siyasi görüşlere herkes saygı duymalıdır. Karşısındakinin fikrine tahammül edebilen bir gençlik yetiştirmeliyiz. Karadeniz insanı tez canlıdır. Gençlerimize sahip olduğumuz müddetçe bu olayların önüne geçeriz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 09:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?