4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Trabzon'da hayat felç oldu

Trabzon'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak sürerken, il genelindeki bütün köy yollarının ulaşıma kapandığı bildirildi.

Dün akşam saatlerinde yeniden başlayan ve sabah saatlerine kadar etkisini artırarak süren kar yağışı kent merkezinde ulaşımı durma noktasına getirirken, il genelindeki 481 köy yolunun tamamı ulaşıma kapandı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, kar yağışı devam ettiği müddetçe kapalı yolların açılması için herhangi bir çalışma yapılmadığı ancak acil durumlara müdahale edildiği, kar yağışının kesilmesinin ardından kapalı yolların açılması için çalışmalara başlanacağı belirtildi.

İl merkezinde kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştığı ifade edildi. Kar yağışı trafik kazalarını da beraberinde getirirken, il genelinde sabah saatlerinde 20'ye yakın maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Kent merkezinde ise araçların trafiğe çıkamaması sonucu vatandaşlar işlerine yürüyerek gitti. İl merkezinde ulaşım güçlükle sağlanırken, yetkililer zincirsiz araçların trafiğe çıkışına izin vermiyor.

Trabzon Havalimanı'ndan yapılması gereken uçak seferlerinin de görüş mesafesinin düşmesi ve pistin karla kaplı olması nedeniyle ertelendiği öğrenildi.
Kar yağışının il genelinde özellikle iç kesimlerde önümüzdeki 2 gün boyunca etkisini sürdüreceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 11:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?