2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Trabzon'da UNİCEF toplantısı

İçişleri Bakanlığı ile UNICEF arasında imzalanan ve geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ana uygulama çerçevesinde "Temel Hizmetlere Bölgesel Yaklaşımda Kapasite Geliştirme Projesi" toplantısı Trabzon'da yapıldı.

Valilik Binası Milli Eğitim İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Vekili Ali Şanlıer başkanlık ederken, toplantıda proje kapsamında 25 öncelikli yaşam kalitesi göstergesinin izlenmesinde gösterge verilerinin toplanmasında uygulanan yöntemler ve veri güvenliğinin yerinde tespit edilmesi amacıyla pilot il seçilen Trabzon ve Bursa'da düzenlendiği belirtildi.

Toplantıda, "Sağlık personel yardımı ile yapılan doğumların toplam doğum oranı, Sağlık merkezlerine başvuran ishalli vaka sayısı. Tam aşılılık oranı.Düşük doğum ağırlıklı bebek oranı. Bebek ölüm hızı ve 5 yaş altı ölüm hızı. İntihar hızı. Evsiz insan oranı. Temiz içme suyuna hiç ulaşamayan hane oranı. İyotlu tuz kullanım oranı.

Okur yazarlık oranı. Sivil toplum örgütleri sayısı ve üye sayısı. İstismara uğramış çocuk sayısı. Yetişkinlere ait ceza ve tutukevlerinde kalan tutuklu ve hükümlü sayısı. Kişi ve mala karşı işlenen suçlarda mağdur sanık sayısı. Koruma ve bakım altında bulunan kişi sayısı.İlköğretimde okullaşma oranı. Koruma ve bakım için sırada bekleyen kişi sayısı. Yeşil karttan yararlananların sayısı" gibi konular ele alındı.

Basına kapalı olarak yapılan toplantıya UNİCEF adına Giva Lacarelli, İl Planlama Müdürü Veysel Başer, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Devlet İstatistik Enstitüsü Uzmanı Serap Ayhan, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Korkmaz, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı İsmail Gümüş katıldı. Toplantı, sabah saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar devam etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 19:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?