30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Tüp patladı, ev savaş alanına döndü

TRABZON’un Sürmene İlçesi'nde bir evin mutfağında patlayan piknik tüpü ortalığı savaş alanına çevirdi. Şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, evin tüm dış duvarları yıkıldı, patlamanın etkisiyle dışarı uçan pencere pervazları çevredeki ağaçların dallarına takıldı.

Olay dün saat 10.30 sıralarında Sürmene ilçesi Yeniay Beldesi’ne bağlı Kumluca Mahallesi’nde meydana geldi. Sefer Odabaş’a ait iki katlı betonarme binanın ev olarak kullanılan üst katındaki mutfakta bulunan piknik tüpü büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın etkisiyle evin dış duvarları tamamen yıkıldı, iç bölümdeki duvarlarda ise derin çatlaklar oluştu. Patlama sırasında Sefer Odabaş (72), eşi Hamide Odabaş (45) ve kızı Gül Odabaş’ın (10) evde bulunmaması büyük bir faciayı önledi.

ODUN ALMAYA İNMESİ HAYATINI KURTARDI

Demircilik yaptığını ancak bir süredir çalışmadığını belirten Sefer Odabaş, “Evden erken çıkmıştım. Eşim Hamide de kızımız Gül’ü okula yolladıktan sonra odun almak için alt kata inmiş. Tam eve girmek için kapıyı açtığında patlama olmuş. Evde hiçbir yangın belirtisi yok. Patlamanın etkisiyle tüm dış duvarlar yıkıldı. Evi bir yıl önce yaptırmıştım'' dedi. Sefer Odabaş, tüm bölümlerin zarar gören evin sadece iç kısımda bulunan oturma odasında fazla bir zarar oluşmadığını belirterek, “Yaşamımızı şimdilik orada sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Sürmene Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal’ın da dün incelemek üzere geldiği evi görünce hayretini gizleyemediğini vurgulayan Odabaş, “Kaymakam Bey de görünce ‘Bir piknik tüpü bu kadar zararı nasıl verir’ diye şaşırdı'' dedi.
Patlamanın neden kaynaklandığı konusundaki araştırmalar sürerken, patlama sırasında dışarıya uçan PVC pencere pervazlarının, çevredeki ağaçların dallarında asılması ilginç görüntüler oluşturdu. Sürmene Kaymakamlığı’nın aileye yardımda bulunacağı belirtildi.

 

DHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 14:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?