1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ucuz ama satılmıyor

Trabzon'un sebze ve meyve ihtiyacının önemli bir kısmının karşılandığı Trabzon Belediyesi Sebze ve Meyve Hali'ne Antalya, Mersin, Bafra, Erzincan gibi yerlerden getirilen sebze ve meyvelerin çok düşük fiyatla satılmasına rağmen yine de alıcı bulamadığı kaydedildi.

Sebze ve meyvede yaşanan bereketli sezon Trabzon Belediyesi Sebze ve Meyve Hali'nde de kendini gösterirken, hal esnafı meyve-sebze fiyatlarının 2-3 yıl öncesinin de altında olduğunu belirtti. Yaklaşık 20 yıldır sebze-meyve ticaretiyle uğraşan Mehmet Özdoğan ve Halil İbrahim Bilgin, hiçbir dönem bu kadar bolluk yaşanmadığını belirterek, ucuz fiyatlara rağmen alıcı olmamasından yakındı.

Geçen yıl meyve ve sebzede yaşanan "don" olayı nedeniyle bazı üreticilerin bu yıl tarlasına ekim yapmadığını, buna rağmen yine de bol ürün alındığını kaydeden esnaf, ülkede son yılların en bereketli sezonunun yaşandığını söyledi. Mehmet Özdoğan, elmanın kilogram fiyatının 400 YTL olmasına rağmen yine de alıcı olmadığını, diğer meyvelerde de benzer bir durumun yaşandığını kaydederken, Halil İbrahim Bilgin ise soğan ve patates fiyatlarında bir yükselmenin görülebileceğini ancak yaşanan bolluk ve ucuzluğun diğer sebzelerde devam edeceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 11:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan IP: 86.84.195.xxx Tarih : 30.05.2006 21:42:52
slm ben:Ercan Hollandadan yaziorum bir sorum var Burda bir sogan fabrikasi kapandi icindeki malzemeler satlik tukuyede bu isle ugrasan biri sini ariyorum. bana bir zahmet yardimci ola bilirmisiniz. tesekurler