3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Van Cumhuriyet Başsavcısı Trabzon'a

Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğine atandı. Van Cumhuriyet Başsavcılığına ise Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Büyükçadırcı getirildi.


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan'ı Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğine atadı. Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Büyükçadırcı da Van Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirildi.

HSYK, bugün yaptığı toplantıda adli ve idari yargıda büyük çoğunluğu mazerete dayanan kararname taslağını görüşerek son şeklini verdi. Kurul, adli yargıda 195 hakim ve savcının, idari yargıda da 55 hakimin görev yerini değiştirdi.

Görev değişiklikleri arasında Şemdinli iddianamesiyle gündeme gelen Van Cumhuriyet Başsavcılığı da yer aldı. Buna göre, Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğine atandı. Van Cumhuriyet Başsavcılığına ise Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Büyükçadırcı getirildi.

Bu görev değişikliğinin, Kaçan hakkında Şemdinli olaylarına ilişkin iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmeden basına sızdırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmayla bağlantısının olmadığı belirtildi.

Şemdinli olaylarının ardından hazırlanan iddianame kamuoyunda uzun süre tartışılmış, iddianameyi hazırlayan Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonucunda HSYK, Sarıkaya'yı meslekten ihraç etmiş ve karar kesinleşinceye kadar görevden uzaklaştırmıştı.

Kurul, Sarıkaya'nın bu kararın yeniden görüşülmesi istemini görüşmüş ancak ihraç kararı değişmemişti. Ferhat Sarıkaya son olarak Kurul kararına karşı itiraz hakkını kullandı. Sarıkaya'nın itirazı henüz karara bağlanmadı.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 18:36:35
Güncelleme :8 Ekim 2006 Pazar 09:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?