4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Zincir satışlarında patlama

Türkiye'de son haftalarda etkili olan kar yağışı zincir satışlarında patlamaya yol açtı. Bazı firmalar zincir yetiştirmeye, bayiler de satışlara cevap veremiyor.

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı başta yaşamı olmak üzere bir çok sektörü olumsuz yönde etkilerken, bu durumda yüzleri gülen alanlar da bulunuyor. Ağır kış şartlarında en çok aranan malzeme kar lastiği ve zincir.

Kar lastiklerinin pahalı olması nedeniyle sürücüler daha ucuz olan zinciri tercih ediyor. Trabzon'daki zincir satıcıları talepleri karşılamakta güçlük çekiyor. Bir çok firmanın elinde zincir kalmazken, İstanbul'daki fabrika ve genel toptancılarında bu taleplere yanıt veremediği öğrenildi.

Büyük Sanayi Sitesi'nde esnaflık yapan Oto Çelik'in sahibi Recep Çelik, karın yağmasıyla birlikte 2 gün içersinde 200'ün üzerinde zincir satışı yaptıklarını söyledi. Kar yağmadan önce sadece uzun yola gidecek olanların zincir satın aldığını ifade eden Çelik şöyle konuştu: "Kar yağmadan önce haftada bir takım zincir satıyordum. Hafta sonu kar yağınca pazartesi günü iş yerini açmaya geldiğimde dükkanın önündü kuyruk vardı. İki günde elimdeki stoklar tükendi. Şimdi İstanbul'dan tekrar 200 takım zincir siparişi verdik. Biran önce onların gelmesini bekliyoruz. Çünkü İstanbul'da yoğun talep nedeniyle siparişlere zamanında yanıt veremiyor."

Zincir fiyatları 35-150 YTL arasında değişirken, en çok satılan zincir gurubunda ilk sırada minibüs bulunurken, daha sonra kamyonet ve otomobil geliyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 16:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?