3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Trabzon'a gelen turist sayısında artış

Trabzon'da, 2006 yılı turizm değerlendirme toplantısı Vali Hüseyin Yavuzdemir başkanlığında yapıldı. 

Valilik Binası A Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Öncel Koç'un yanı sıra Trabzon'daki turistik işletme sahipleri hazır bulundu. Vali Hüseyin Yavuzdemir, Trabzon'un geleceğinde turizmin yattığını belirterek, 2007 yılında 18-22 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan uluslararası EMİTT ( Ekin Fuarcılık Tanıtım Turizm Limited Şirketi) fuarında Trabzon'u çok iyi tanıtacaklarını söyledi. 

Vali Yavuzdemir, söz konusu fuara çok sayıda yabancı ülkenin katılacağına dikkat çekerek, burada Trabzon için yer alacak standda Özel İdare'den maddi destek çıkacaklarını söyledi. Yavuzdemir, Trabzon'un doğasını, tarihi ve turistik yerlerini çok iyi tanıtacaklarına inandığını belirterek, çalışmalara şimdiden start verdiklerini sözlerine ekledi. 

Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç da 2006 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısında düşüş yaşandığını, ancak Trabzon'a gelen turist sayısında yüzde 7-8 civarında artış gözlendiğini söyledi. 

Müdür Koç, 2007 yılında Avrupalı turistin yanı sıra Arap ülkelerinden de turist beklediklerini kaydederek, aralarında Arap ülkelerinin bulunduğu 7 ülkenin Trabzon ile ilgili paket program yaptığını, bunun da çok önemli bir tanıtım olacağını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 16:29:05
Güncelleme :5 Ekim 2006 Perşembe 16:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilara kartal IP: 85.104.185.xxx Tarih : 6.10.2006 19:35:33
bir Trabzonlu ve yıllardır turizmle ugraşan biri olarak sayın valimizin ve ...kültür müdürünün bu yıl Trabzon da yüze 7-8 civarında artış oldugunun bir palavradan ibaret oldugnu söylemek istiyorum.dogrusu ise bu yıl Trabzon da yaklaşık yüzde 20 bir azalma olmuştur.gerisi hikaye ve uydurmadır.sayın ....kültür müdürü bu gerçegi yansıtmayan bilgileri verecegine bu yıl rehberlik sınavında 15 kelime bilmeyen insanlara nasıl kokart almaya hak kazndıklarını açıklasın.söylese çok inandırıcı olurdur.saygılar dilara kartal