4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Trabzon'da turizme değer verilmiyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Doğu Karadeniz ve Trabzon'un kalkınmasında en önemli faktörün turizm olduğunu ancak belediyelerden bu konuda fazla bir destek göremediklerini söyledi. 

Doğu Karadeniz ve Trabzon'da turizmin gelişebilmesi için, elini taşın altına koyması gerekenleri göreve çağırdığını kaydeden Gürkök, ''Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Turizmde belediyenin çok önemli rolü vardır. Onlar işine bakıyor, biz de kendi işimize. Güneye gittiğinizde turizm denilince belediyeler akla gelmektedir. Belediyeler o bölgelerde turizmcilere çok yardımcı oluyor. Dolayısıyla belediyenin de üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Trabzon Belediyesi turizm konusunda görev yapıyor mu, yapmıyor mu? Ona sektörün içindekiler karar verecektir" dedi. 

Dünyanın neresine gidilirse gidilsin turizm danışma bürolarının şehrin merkezi yerinde olduğunu vurgulayan Suat Gürkök, "Turizm danışma büroları turistler tarafından çok kolay bulunabilecek bir yerde olmalıdır. Ama bu Trabzon'da değil. Atatürk Alanı'ndaki İskenderpaşa Camii'nin arkasında kolay bulunamayacak bir yerde. Belki Trabzonlular'ın birçoğu bile nerde olduğunu bilmiyordur. Bunun içinde Trabzon Belediyesi buna bir yer verebilirdi, valilik bir yer verebildi. Bu şunu gösteriyor. Demek ki Trabzon'da turizm sektörüne gereken değer verilmemektedir. Trabzon ekonomisinden bahsedilince ilk önce 'turizm' deniliyor. O zaman gereken değerin verilmesi lazım. Bu sadece lafta kalmasın. Belediye de devlet de üzerine düşen görevi yapmalıdır" diye konuştu. 

"Karadeniz'in geleceği turizmdedir. Herkes bu bilinç içinde olmalıdır" diyen TÜRSAB Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, şunları söyledi: Karadeniz'i ayakta tutan sektör turizmdir. Sahil yolu yapılıyor. Karayoluyla ilgili bir sıkıntımız kalmayacak. Havayoluyla ilgili yeni terminal yapılırsa büyük bir sıkıntı ortadan kalkacaktır. Doğu Karadeniz'de yatak kapasitesini artırmamız gerekiyor. Karadeniz'in yeşili, yaylası, ormanları doğası var. Dünyada ender görülecek doğa güzelliklerine sahip, ikinci olarak geçmişe dayanan tarihimiz var. Yaylarımızı, doğamızı katletmemeliyiz. Çarpık yapılaşmanın önüne geçmeliyiz.
iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 17:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail kiziltan IP: 84.56.150.xxx Tarih : 8.12.2006 22:57:33
ancak farkedilmeye baslandi ama cok gec kalindigini düsünen biri olarak,soruyorum turizmde sahilyolu projesi gibimi düsünülü yor.turizm denince ilk akla gelen deniz olsa gerek .