2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Vali Yavuzdemir: Ankara'dan 1 trilyon geldi

Trabzon'da 1 hafta önce Çaykara, Dernekpazarı ve Of İlçeleri'nde etkili olan sel ve heyelanların ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında fatura yavaş yavaş belirginleşiyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Murat Özçilingir ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul eden Vali Hüseyin Yavuzdemir, sel ve heyelanların ortaya çıkardığı maddi tabloyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede sadece 1 köyün halen ulaşıma kapalı olduğunu belirten Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, en büyük hasarın Çaykara-Uzungöl karayolunda meydana geldiğini ifade ederek, sadece bu yolun onarımı için 7 trilyon liraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Afetin yaralarını yavaş yavaş sarmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Yavuzdemir, bölgede olası sağanak yağışa karşı meteoroloji yetkililerinin sürekli uyarılarda bulunduğunu kaydetti.
Yavuzdemir, Ankara'dan 5 trilyon lira acil yardım talebinde bulunduklarını, ancak henüz 1 trilyon lira geldiğini ifade ederek, "Doğanın yapısı bozduğumuz zaman ne yazık ki heyelanlar kaçınılmaz oluyor. Bundan sonra dileğimiz böyle afetlerin olmaması. Uzungöl Çaykara yolunda hasarımız büyük. Bu yolun yapımı için yaklaşık 7 trilyon lira para gerekli. Bunun dışında sadece 1 köy yolumuz kapalı durumda. Yağmurun yağmasıyla birlikte özellikle dere yataklarındaki çamur ve taşlar yolu kapatarak asfalta çok büyük zarar vermektedir. Bu nedenle Solaklı ve Hayrat Deresinde dere ıslah konusunda dört dörtlük bir çalışma yapmamız lazım. DSİ ekiplerimiz bu konuda geniş kapsamlı çalışmaya başladı. Sele kapılan içme suyu borularının onarım çalışmalarımızı hızlandırdık. İller Bankası'ndan aldığımız yeni borularla bölgedeki içme suyu borularını yeniliyoruz" dedi.
Bölgede bugünlerde olabilecek 1-2 saatlik sağanak yağışın yine aynı manzaraya neden olabileceğine dikkat çeken Vali Yavuzdemir, "Meteoroloji hava tahmin konusunda sürekli olarak vatandaşlarımızı uyarıyor. Yağmur zamanı dere yataklarına yakın evi olan vatandaşlarımız, bu duyurunun ardından bulundukları yeri terk edecek ve en azından can kaybı önlenecek. Bakanlıktan acil olarak 5 trilyon liralık yardım talep ettik, bunun 1 trilyon lirası gelmiş olup bu parayı, iş makinelerinin akaryakıtı, mağdur olan vatandaşlarımıza yardım amaçlı kullanacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 14:27:44
Güncelleme :1 Temmuz 2008 Salı 17:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?