3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yalıncak'ta ezan kazası

Trabzon'un merkez Yalıncak Beldesi Merkez Camii'nde, akşam ezanının vaktinden önce okunması üzerine vatandaşlar erken iftar yaptı. 

Dün akşam Trabzon'un Yalıncak Beldesi Merkez Mahallesi'nde iftar saatini bekleyen vatandaşlar, Merkez Camii'nden okunan ezanla oruçlarını açtı. Ancak aradan biraz süre geçince ikinci kez ezan okunduğunu duyan vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı. Art arda okunan 2 ezanla erken iftar yaptıklarını anlayan vatandaşlar, sorunun ezanın merkezi sistemle okunmasından kaynaklandığını belirtti. Merkez Mahallesi Muhtarı Ömer Yurduseven, daha önce de merkezi sistemden kaynaklanan hataların yaşandığını kaydederek, bu tür sorunların yaşanmaması için ezanın camiden okunması gerektiğini söyledi. Ezanın yaklaşık 5 dakika erken okunduğunu ve bu nedenle oruçlarını erken açtıklarını belirten vatandaşlar, ramazan ayından sonra bir gün kaza orucu tutarak bu sorumluluktan kurtulacaklarını açıkladı. 

Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, beldenin Trabzon'un doğusunda bulunması nedeniyle zaten iftarı erken yaptığını ve ezanın da iddia edildiği gibi 5 dakika değil iftar vaktinden hemen önce okunduğunu söyledi. Vatandaşlardan müsterih olmalarını isteyen Müftü Bulut, iftar yapanların oruçlarında herhangi bir sakatlığın meydana gelmediğini kaydetti. Merkezi sistemde bir hata kaynaklanmış olabileceğini dile getiren Müftü Ahmet Bulut, gerekli talimatın verildiğini ve bundan sonra ezanın cami imamı tarafından okunacağını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 14:13:49
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 10:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?