4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Zabıtanın 50. kuruluş yıldönümü kutlandı

Trabzon Belediyesi Zabıtası'nın 50. kuruluş yıldönümü, törenlerle kutlandı. 

Atatürk Anıtı önünde yapılan törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, yaklaşık 1 milyon nüfusa hizmet veren zabıtanın kısıtlı ve az sayıdaki personeliyle görevini yerine getirmeye çalıştığını belirterek, vatandaşın her zaman desteğini aldığını söyledi. Başkan Canalioğlu konuşmasında, zabıtanın yasal olmayan işlerin karşısında olduğunu, genelge ve yönetmenlikler doğrultusunda görev yaptığını belirterek, "Bin 728 personelimiz 39 ayrı birimde görev yapmaktadır. Kısıtlı az sayıdaki zabıta yaklaşık 1 milyon nüfuslu şehre hizmet vermeye çalışıyor. Zabıta, kanunun ön gördüğü koşullarda genelge ve yönetmenlikleri uygulayarak görevini yapmaktadır. Her zaman yasal olmayan işlerin karşısında yer almıştır. Bu hizmeti yerine getirirken, hep vatandaşın desteğini almıştır. Zabıta arkadaşlarıma güveniyoruz ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Zabıta Müdür Vekili Eşref Kaya da konuşmasında, Zabıta Yüksek Okulları kurulmasının zamanı geldiğine işaret ederek, "Belediye Zabıta Koleji ve Akademisi açılarak, uzmanlık alanlarında elamanlar bu okullarda yetiştirilmelidir" dedi. 

Kaya, Trabzon Belediye Zabıtası'nın yetersiz kadroyla hizmet verdiğini belirterek, "Yetersiz kadroyla 24 saat hizmet veren zabıtanın süratle yıpranmakta olduğu göz önüne alınarak, fiili hizmete yönelik yıpranma zabıta memurlarına verilmelidir. Yağmurda, soğukta, sıcakta bayram tatil günleri sürekli olarak sokakta görev yapan zabıta memurlarının, ekonomik olarak çok mağdur oldukları bir gerçektir. Bu konuda gerekli iyileştirmeler bir an önce yapılmalıdır. Belediye zabıtasının görevi belde halkıyla el ele vererek onlarla bütünleşerek yöre sorunlarına birlikte çareler arayıp bulmak ve öncelikle insanımıza doğumundan ölümüne kadar sağlıklı çevre şartlarını oluşturmak ve bunu korumaktır. Cezalandıran zabıta imajı silerek eğiten, yol gösteren, bilinçlendiren ve ortak sorunlara en iyi çareyi yöre halkının katılımıyla beraberce ortaya çıkaran, halkın her zaman yardımına koşan güler yüzlü, adil ve dürüst bir zabıta oluşturmak çağdaş anlayışımızın hedefidir" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından meslekte 25 yılını dolduranlara plaket verilmesine geçildi. Personellerden Erol Terzi plaketini Başkan Volkan Canalioğlu'nun, zabıta komiser yardımcısı Ali Fuat Solak da plaketini Başkan Vekili Kemal Kılıç'ın elinden aldı.
Törenin ardından zabıta memurları araçlarla kuruluş yıldönümü anısına şehir turu attı.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 15:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?