3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Aziz Nesin hikayesi gerçek oldu

Trabzon'da Hüseyin Sezgin isimli bir emekli, sağlık karnesiyle ilaç almak için gittiği eczanede ilaç alamayınca ölü olarak kayıtlardan çıkarıldığını öğrendi. 

Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nden 2004 yılında emekli olan 4 çocuk babası Hüseyin Sezgin (56), 1 hafta önce sağlık ocağında yazdırdığı ilaçlarını almak üzere bir eczaneye gitti. Eczanede karnesinin iptal edildiğini öğrenen ve ilaç alamayan Sezgin, telefonla Emekli Sandığı Samsun Bölge Müdürlüğü'nü aradı. Kendisine kaydının bulunmadığı ve ölü olarak gözüktüğü bilgisi verilen Sezgin, Trabzon İl Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu. Kayıtlarda İzmir'de aynı isimden ölen biri sebebiyle nüfustan kaydının silindiğini de öğrenen Sezgin, "Ne yapacağımı şaşırdım. Çaykara İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden de sonuç alamayınca dava açtım. Davanın 3-4 ay süreceğini ve hemen sonuçlanmasının mümkün olmadığını söylediler. Zor durumdayım, maaşımı da çekemiyorum. Ev kirasını nasıl ödeyeceğim bilmiyorum" dedi. 

Geçirdiği bir kaza sonucu 20 yaşında sağ bileğinden itibaren elini kaybettiğini de kaydeden Hüseyin Sezgin, başta ailesi olmak üzere durumu öğrenen herkesin büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2006 Pazartesi 14:06:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?