1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

BASK Hükümet'e yüklendi

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay hükümete yüklenerek, "Kamu çalışanları hiçbir iktidar döneminde şimdiki iktidar dönemindeki kadar aldatılan ve kandırılan bir konuma düşmedi" dedi.

Yarın yapılacak bölge toplantısı için Trabzon'a gelen BASK Genel Başkanı Resul Akay, İl Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenledi. Hükümetin 2005 yılında kamu çalışanlarının umutlarını boşa çıkardığını ifade eden Akay, hükümetin 2006 yılında memura verilecek olan yüzde 2.5'lik zammı pişkinlik olarak değerlendirerek, hükümetin siyasi harakiri yaptığını söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ciddi olmamakla eleştiren Resul Akay, "Hiçbir iktidar kamu çalışanlarını şimdiki kadar aldatmamıştır. 2005 yılında kamu çalışanların umutları sönmüştür. İktidar gelecek 2006 yılı için kamu çalışanlarına yüzde 2.5'lik bir zam öngörmüştür. Ben iddia ediyorum, geçmiş dönemlerdeki hiçbir iktidar, kamu çalışanlarını bu kadar aldatmamıştır. Bu hükümet beklentilerimizi boşa çıkarmıştır. İktidara geldiklerinde kamu çalışanlarından 3 yıl süre istemişlerdi. 3 yıllık sürede kamu çalışanların sıkıntılarını azaltacaklarını söylemişlerdi. 3 yıl geride kaldı. Şimdi de 2006 yılında kamu çalışanlarına yüzde 2.5'lik bir zam veriyorlar. Devlet adamı ciddi olacak. Sayın Maliye Bakanı Unakıtan'ın ağzından çıkan rakamı kulağının duyması lazım" diye konuştu.

400 bin kamu çalışanının yararına yapılan iyileştirmelerin, 2.5 milyon kamu çalışanı yararına yapılmış gibi gösterildiğini savunan Akay, "Kamu çalışanları hiç bu kadar aldatılan ve kandırılan bir konuma düşmedi. Bu hükümet adeta siyasi harakiri yapıyor" dedi. Akay ve beraberindekiler, yarın Trabzon'da yapılacak bölge toplantısına katılacak.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 17:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?