1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bunu ancak insan yapar...

Trabzon Spastik Çocuklar ve Zihinsel Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören 11 yaşındaki bir kız çocuğunun, kimliği meçhul kişi ya da kişilerce Maçka İlçesi'ne götürülerek tecavüz edildiği öne sürüldü.

İddiaya göre, Elazığ'dan gelerek yaklaşık 1 ay önce hizmete giren Spastik Çocuklar ve Zihinsel Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören 11 yaşındaki G.O. isimli kız çocuğu, önceki gün kayboldu. Yapılan aramalar sonucunda küçük kız Maçka İlçesi'ne bağlı Kutlu Köyü'nde yarı baygın bir halde bulundu.

 Zihinsel özürlü G.O.'nun hastanede yapılan muayenesinde tecavüze uğradığı belirlendi. Olay adli makamlara intikal ederken, 2 kişi oldukları iddia edilen şahısların aranmasına devam ediliyor.

Trabzon Vali Vekili Erdoğan Aygenç olayı doğrularken, 11 yaşındaki zihinsel özürlü G.O.'nun rehabilitasyon merkezinden kaçtığını ve daha sonra da tecavüze uğradığını söyledi. Olayın savcılığa intikal ettiğini belirten Aygenç, fail ya da faillerin henüz belli olmadığını ifade ederek, "Tecavüz olayı kurum dışında gerçekleşmiştir. Yapılacak inceleme sonunda ihmal ya da kusuru tespit edilenler hakkında da gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.

Rehabilitasyon merkezinin büyük umutlarla açıldığını ve uzun yıllar herkesin büyük bir gayret ve özveriyle çalıştığını kaydeden Aygenç, "İdarenin maksadı bu çocukları rehabilite etmektir. Üzücü bir olay yaşanmıştır. Hepimiz idareye yardımcı olmalıyız. İşlenen suçun fail ya da failleri en kısa zamanda bulunacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 12:55:50
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 13:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?