3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Cenazeyi uçakta unuttular

İstanbul-Trabzon seferini yapan THY uçağının kargo bölümündeki cenaze unutulup, İstanbul'a geri götürülünce aynı uçakla İstanbul'dan gelen cenaze sahipleri şaşkınlık yaşadı.

Alınan bilgiye göre, bir süredir İstanbul'daki Süreyya Paşa Hastanesi'nde kanser tedavisi gören Abdihan Sümerkant (73) geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Sümerkant'ın oğullarından Talip Sümerkant ve yakınları, babalarının cenazesini THY'nin 18.30 uçağının kargosu ile İstanbul'dan Trabzon'a getirdi. Uçaktan inen Sümerkant ve yakınları bir süre cenazenin indirilmesini bekledi. Ancak cenazenin kendilerine teslim edilmeden aynı uçakla İstanbul'a döndüğünü öğrenen Sümerkant ve yakınları büyük şaşkınlık yaşadı.

THY ve havalimanı yetkilileri ile görüşen Sümerkant'ın yakınları, cenazelerinin tekrar kendilerine gönderilmesini istediler. Bunun üzerine cenaze, THY'nin 23.30 İstanbul-Trabzon seferini yapan 'Tunceli' isimli uçağı ile 1.5 saat rötarlı olarak saat 02.30'da Trabzon'a getirildi. Cenaze uçaktan indirilerek yakınlarına teslim edilirken, Sümerkant'ın yakınları havalimanından ayrılarak Giresun'a gittiler.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 11:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?