1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Çevreciler felaket uyarısı yaptı

Türkiye Yeşilleri Genel Koordinatörü Ender Eren, daha fazla çevresel felaketle karşılaşmadan insanlığın sorumluluğunun bilincinde olarak yaptığı hatadan dönmesinin vakti geldiğini kaydetti.

Karadeniz Çevrecileri ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Türkiye Yeşilleri Genel Koordinatörü Ender Eren, Türkiye'de ve tüm dünyada küresel ısınmaya karşı ayağa kalkanlarla birlikte Trabzon'da dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Dünyada en fazla sera gazlarına katkısı olan ülkelerin sanayileşmiş ülkeler olduğunu ve bu ülkelerin küresel ısınma karşısında sorumlulukları olduğunu vurgulayan Eren, "Diğer yandan küresel ısınmadan en fazla yoksulların ve yoksul ülkelerin etkilendiğini, su taşkınlarıyla televizyonlarda onlarca kez izliyoruz. Ama görünen odur ki felaketler artık bütün insanlığı ve canlıları kapsayacaktır" dedi.

Tüm dünyada endemik bitkilerin hızla yok olduğuna ve temiz suyun önemli bir yaşamsal kaynak olarak hızla azaldığına dikkat çeken Ender Eren, "Malatya'da yaşanan ishal vakaları gözlerimizin önündeyken, su kaynaklarımız boşa harcanmakta ya da satılmaya çalışılmaktadır. Dünya fazla felaketlerle karşılaşmadan artık insanlığın sorumluluğunun bilincinde olarak, yaptığı önemli hatalardan geri dönmesinin vakti gelmiştir" diye konuştu.

"Yeterli olmamakla birlikte Birleşmiş Milletler'in hazırladığı Kyoto Anlaşması'nı sanayileşmiş ülkelerin imzalaması kaçınılmazdır" diyen Eren, "Bunların başında da ABD ve Avustralya gelmektedir. Bu ülkeler anlaşmaları torpillemekle dünyayı yaşanmaz hale getirmenin baş suçlularıdır. Onun için bu ülkeleri bu anlaşmalara taraf olmağa çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 16:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?