1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Emlak'ta fiyatlar yükselişte

Trabzon'da emlak piyasasında son yıllara nazaran önemli bir hareketlik olduğu ve vatandaşların artık gayrimenkule yatırım yaptığı belirtildi.


Özlem İnşaat ve Emlak Bürosu Sahibi Hasan Fukul, geçmiş dönemlerde insanların yatırımlarını altın, döviz ve banka faizi olarak çeşitlendirdiğini ancak bunların yerini giderek gayrimenkule yapılan yatırımların aldığını söyledi. Döviz fiyatlarının sabitlenmesi, banka faizlerinin düşmesi nedeniyle vatandaşların parasını gayrimenkule yatırdığını kaydeden Fukul, "Şuanda şehirde en zor bulunan şey kiralık veya satın almak için ev, işyeri veya dükkandır. Fiyatlar oldukça yukarılara yükselmiş durumda. İnşaat piyasasının böyle hareketlenmesi nedeniyle fiyatlar 2 katına çıkmış durumda" dedi.


Normal ev fiyatlarının Trabzon'da 50 ila 200 milyar arasında değiştiğini dile getiren Fukul, "Şehirde mahallelere göre evlerin fiyatları değişiyor. En pahalı evler şuanda Beşirli Mahallesi'nde bulunuyor. Bu semtte evler yaklaşık olarak 200 milyardan satılıyor. Kiraları ise 600 milyona kadar yükseliyor. En pahalı dükkanlar ise Uzunsokak Caddesi civarında bulunuyor. Bu sokakta güzel bir dükkan yaklaşık olarak 1.5 trilyon civarında. Kiralık olarak da aylık 4 milyar civarında" diye konuştu.


Belediyelerin inşaat sektörünün hareketlenmesi nedeniyle inşaat sahiplerinden oldukça yüksek oranda vergi aldığını ifade eden Fukul, "Belediyeler proje, otopark ve benzeri nedenlerden ötürü inşaat sahiplerinden oldukça yüksek oranda vergi alıyor. Bu durum inşaatçıların işini zorlaştırıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 13:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?