1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Göğsünden 2 kilo ur çıkarıldı

Trabzon Numune Hastanesi'nde gerçekleştirilen bir ameliyatla 86 yaşındaki Fatma Kızıltay'ın göğüs boşluğundan yaklaşık 2 kilogram ağırlığında bir kitle çıkartıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Numune Hastanesi Göğüs Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yıldıray Bekar, nefes darlığı ve sürekli yorgunluk şikayeti bulunan Fatma Kızıltay'ın yapılan muayenesinde göğüs boşluğunda bir kitle tespit edildiğini söyledi.

Hastanın sağ göğüs boşluğunun yaklaşık 3'te 2'sini kaplayan kitlenin anormal büyüklükte olduğunu kaydeden Dr. Bekar, "Hastanın yapılan muayenesinde Teratom adı verilen bir kitlenin sağ göğüs boşluğunun yaklaşık üçte ikisini kapattığını belirledik ve kendisini hemen ameliyat aldık. 4.5 saat süren başarılı bir ameliyatla hastadan yaklaşık 2 kilogram ağırlığında ve 20x25 santimetre ebatında bir kitle çıkartıldı" dedi.

Ameliyat sonrası 86 yaşındaki Fatma Kızıltay'ın akciğerindeki serbestliğin sağlandığını belirten Dr. Bekar, "Bu tür vakalar hastanın ani ölümlere yol açabilir. Bölgemizde nadiren de olsa bu tür vakalara rastlanıyor. Ancak bu hastamızın göğsünden çıkartılan kitle anormal büyüklükte" diye konuştu.

Numune Hastanesi Yoğun Bakın Ünitesi'nde tedavi altında bulunan Fatma Kızıltay'ın ameliyat sonrası sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 17:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?