2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Hekimler tepki gösterdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran, her hekimin hastasını kaybedilebileceğini belirterek, "Hiç kimse hekimlerden Allah'ın rolünü oynamasını beklemesin" dedi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Kalaycı için Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde bir anma toplantısı düzenlendi. Aydın İnal Anfisi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Ömeroğlu, hekimlerin son yıllarda hak etmedikleri bir tavırla karşı karşıya olduklarını belirterek, devleti yönetenlerin hekimleri hedef göstererek toplumun önüne attığını ileri sürdü. Hekim olmak için öğrencilikten itibaren zorlu ve yorucu bir çalışma içine girdiklerini, bir ömrün insanlığa adandığını kaydeden Dr. Ömeroğlu, "Hekimlerin yaptığı bu ama sonunda ya dövülüyorlar, ya sürgüne gönderiliyorlar, ya değişik komplolarla mahkemelerde süründürülüyorlar ya da hastaları tarafından öldürülüyorlar. Bunu hekimleri hedef gösteren siyasiler yapıyorlar. Yaralanan ve hayatını kaybeden meslektaşlarımızın failleri işte bu siyasilerdir" dedi.

Hekimlerin can güvenliğinin acilen sağlanması çağrısında bulunan Dr. Ömeroğlu, sağlık çalışanlarına yapılan saldırılarda cezai müeyyidelerin artırılması ve caydırıcı seviyelere çıkarılması gerektiğini söyledi.

KTÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran ise tedavi gören hastaların bazen kaybedilebileceğini belirterek, hekimlerden Allah'ın rolünü yerine getirmesinin beklenemeyeceğini söyledi. Hekimlerin birçok sıkıntılarla yetiştiğini ancak sonunda bazen hak etmedikleri olaylara maruz kaldıklarını dile getiren Prof. Dr. Özoran, "Prof. Dr. Kalaycı'ya Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Umarım katilleri bir an önce yakalanır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 16:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?