2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Her türlü yasağa karşılar

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Yıldız, her türlü yasağa karşı oldukları gibi içki yasağına da karşı olduğunu belirterek insanların ne yiyip içtiğine ve kılık kıyafetine karışılmaması gerektiğini söyledi.

Ahmet Yıldız Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Trabzon Şubesi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Teşkilat Yasası'nın çıkarılması konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Yıldız, DİB Teşkilat Yasası'nın yıllardır çıkarılmamış olmasının çağın gerektirdiği hizmetlerin verilmesini engellediğini ve DİB'yi tartışılır hale getirdiğini söyledi.

DİB'nin halkı din yönünden aydınlatmak ve halkın ihtiyacı olan din hizmetini sunmak için var olduğunu belirten Yıldız, ""İnanç yönünden ülkede birlik ve beraberliği temsil eden DİB olmazsa olmaz bir devlet kurumudur. Onun için DİB'nin verimli ve yararlı çalışmalarına herkes yardımcı olmalıdır. DİB'nin bu tartışmalı durumdan ve siyasi müdahalelerden korunması, devletçi ve bürokratik yapıdan kurtarılması ve günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için demokratik ve sivil bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir" dedi.

DİB'nin kendisinden beklenen hizmetleri yerine getirebilmesi için, Anayasa'nın 136. maddesi hükmü gereği özerk bir yapıya kavuşturulması ve başkanının seçimle işbaşına gelmesi gerektiğini kaydeden Yıldız, "Bu sayede başkan temsil ettiği kitleye daha fazla önem verecek ve onların sorunlarını çözmeye çalışacaktır" diye konuştu.

Toplantının sonunda basın mensuplarının gündemdeki konulara dair sorularını cevaplayan Ahmet Yıldız, son günlerde kamuoyunu meşgul eden içki yasağıyla ilgili bir soru üzerine "Bu gibi yasaklamaları doğru bulmuyorum, ama bunu içkinin lehine bir beyanat olarak söylemiyorum. Tüm yasaklara karşıysanız, bu gibi yasaklamaları da doğru bulmuyorum. Yasaklara karşı olan bir iradenin yasak koymasına da gerek yok" diye cevapladı.

"Biz insanların kılık kıyafetlerine, ne giyip ne yiyip ne içtiklerine karışılmaması gerektiğini düşünüyoruz" diyen Yıldız, "Ama kamu sağlığı, kamu güvenliği açısından Anasaya'da ifadesini bulan düzenlemeler yapılır. Bir ara ezan da Kur'an da, Kur'an kursları da yasaktı, biz onları şimdi tebessümle hatırlıyoruz. İnsanları eğitmek, bilinçlendirmek daha doğru bir yoldur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Son yapılan düzenlemelerle İmam-Hatip Liseleri mezunlarına üniversiteye girişte kolaylık sağlanmasıyla ilgili bir soru üzerine Diyanet-Sen Başkanı Ahmet Yıldız, "Ayrıcalık yapılmasın, açık liseye herkes girebiliyorsa, endüstri meslek lisesi de İmam-Hatip lisesi öğrencileri de girsin. Ayrıcalık değildir diyorum, ayrıcalık kime yapılırsa karşıyım. Ayrıcalık hak tanıma veya haksızlık yapma adına da olursa ona karşı olalım, o manada İmam-Hatipler'e yapılan bir haksızlığın giderilmesi için başvurulmuş bir yol olarak görüyorum. Bütün liselere tanınırsa ayrıcalık yok. Sadece İmam-Hatipliler'e değil, herkese tanınan bir hak. İmam-Hatipliler'e tanınan bir ayrıcalık olursa biz ona da karşıyız. Ama başkalarına tanınan hak, bırakalım İmam-Hatipliler'e de tanınsın. Ben eşitlik istiyorum, hukukun temel ilkesi odur" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 17:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?