1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İkinci parmak bebek de öldü

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi'nde 6 aylıkken geçtiğimiz perşembe günü dünyaya gelen biri 390, diğeri 600 gram ağırlığındaki ikiz parmak bebeklerden diğeri de yaşam mücadelesini kaybetti.

Baba Mehmet Gedik, bebeklerden 390 gram olanının dün saat 15.00 sıralarında hayatını kaybettiğini, diğerinin de bu sabah saat 08.30 sıralarında öldüğü bilgisinin kendilerine verildiğini söyledi. KTÜ Pediatri Anabilim Dalı ve Yeni Doğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan ise, Yurdagül ve Mehmet Gedik çiftinin 8 Aralık Perşembe günü dünyaya gelen ikizlerinden 390 gram ağırlığındaki erkek bebeğin ardından 600 gram ağırlığındaki kız bebeğin de bu sabah akciğer kanaması ve akciğer damarlarına kan gitmemesine bağlı oksijensizlik sonucu öldüğünü söyledi.

Prof. Dr. Aslan, doğumdan itibaren her iki bebeğin de kalp atımlarının yavaş ve solunumlarının yetersiz olduğunu ifade ederek, "Akciğerlerinin yetersiz gelişmesine bağlı RDS hastalığı bulunan bebekler, yapay solunum cihazına bağlıydı. 390 gram ağırlığındaki erkek bebeğin ardından 600 gram ağırlığındaki kız bebeği de maalesef bu sabah kaybettik'' dedi.

Parmak bebeğin cenazesi, bugün yakınları ve ailesi tarafından karton kutu içerisinde hastaneden alındı.

KTÜ Pediatri Anabilim Dalı ve Yeni Doğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, Yurdagül-Mehmet Gedik çiftinin 8 Aralık Perşembe günü dünyaya gelen ikizlerinden 390 gram ağırlığındaki erkek bebeğin ardından 600 gram ağırlığındaki kız bebeğin de bu sabah akciğer kanaması ve akciğer damarlarına kan gitmemesine bağlı oksijensizlik sonucu öldüğünü söyledi. Prof. Dr. Aslan, bu durumun personel olarak morallerini bozduğunu kaydederek, "Eğer bebekleri yaşatabilseydik aileleri mutlu olacaktı, ama maalesef olmadı. Her ikisinde de akciğer sorunları vardı ve cihaza bağlı yaşıyorlardı. Sabaha karşı diğer bebeği de kaybettik" dedi.
Baba Mehmet Gedik ise, "Ümitli bir bekleyiş içindeydik ancak yapacak bir şey yok. Veren de Allah, alan da. Doktorlardan Allah razı olsun, çok ilgilendiler ama olmadı" diye konuştu.
Morgdan bir karton kutu içerisinde ailesi tarafından alınan minik bebeğin cenazesi, toprağa verilmek üzere Artvin'in Hopa İlçesi Yoldere Köyü'ne götürüldü.
Öte yandan, hayatını kaybeden bebeklerden erkek olana Kerim, kız olana ise Gülfen ismi verildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 11:02:15
Güncelleme :12 Aralık 2005 Pazartesi 17:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?